Janssen stalt prijzen uit: Die ballen van die wedstrijden liggen boven de tv

Janssen stalt prijzen uit: "Die ballen van die wedstrijden liggen boven de tv"

02-03-2016 22:15

Vincent Janssen is maar wat trots op zijn persoonlijke successen. De 21-jarige spits scoorde vorig seizoen aan de lopende band voor Almere City FC en ook bij AZ gaat het hem voor de wind.

Janssen scoorde al zestien keer in 25 duels voor de Alkmaarders. Dat kwam hem behalve op veel lof ook op een aantal uitverkiezingen te staan. Het Algemeen Dagblad heeft hem uitgeroepen tot beste speler van de maand februari. Zijn huis in Haarlem begint inmiddels op een mini-museum te lijken.

"Ik heb al twee van die schoenen die ik kreeg van een tv-programma, nog een schoen van een computerspelfabrikant en van vorig seizoen nog: twee bronzen stieren voor de beste speler van de Jupiler League", reageert Janssen in de krant. In zijn prille carrière maakte hij twee keer een hatrick. "Tegen Sparta en tegen Feyenoord. Die ballen van die wedstrijden liggen boven de tv. Het motiveert mij enorm als ik daar naar kijk. Dat zijn mooie herinneringen."

Janssen staat er beduidend anders in dan zijn moeder, voormalig topzwemster Annemarie Verstappen. Zij werd wereldkampioene, Nederlands sportvrouw van het jaar en won olympische medailles. "Ze is wel trots op haar prestaties maar ze houdt er niet van het te laten zien. Dat hoeft niet zo van haar. Ik vind het mooi, het is toch waardering die je krijgt."