'Mourinho wil hereniging met perfecte nummer tien Sneijder in Manchester'

'Mourinho wil hereniging met perfecte nummer tien Sneijder in Manchester'

02-03-2016 21:28
6

Wesley Sneijder lijkt Galatasaray snel te kunnen ontvluchten. José Mourinho wil de 31-jarige middenvelder naar Manchester United halen als hij de opvolger wordt van Louis van Gaal, meldt de Turkse krant AMK.

Galatasaray kreeg woensdag de rekening gepresenteerd voor de financiële malaise waarin het verkeert. De Turkse topclub, die een schuldenlast van liefst 134 miljoen euro heeft, is volgend seizoen niet welkom in de Champions League en Europa League, maakte de UEFA bekend. Mede daardoor lijkt een vertrek van Sneijder uit Istanbul zich aan te dienen.

Mourinho zou de Oranje-international uit zijn lijden willen verlossen. De twee werkten in het verleden succesvol samen bij Internazionale, waarmee ze de Champions League wonnen. De Portugees noemde Sneijder bovendien al eens zijn 'perfecte nummer tien'. Dat de spelmaker komende zomer voor 7,5 miljoen euro kan vertrekken is een bijkomend voordeel.

Mourinho wordt al weken in verband gebracht met Manchester United. Hij werd eind vorig jaar zelf vanwege teleurstellende prestaties ontslagen bij Chelsea. Datzelfde lot hangt Van Gaal boven het hoofd op Old Trafford.