Lof voor Memphis: 'Die rechter centrale verdediger was niet blij die avond'

Lof voor Memphis: 'Die rechter centrale verdediger was niet blij die avond'

02-03-2016 20:06

Memphis Depay kwam afgelopen zomer voor een flinke transfersom over naar Manchester United. De voormalig PSV'er kende een moeizame start in Engeland, maar maakt de afgelopen weken indruk op Old Trafford. Dat ziet ook zijn Nederlandse ploeggenoot Daley Blind.

"Het verschilt per persoon hoeveel tijd je nodig hebt om je aan te passen", vertelt Blind in gesprek met United Review over de moeilijke beginperiode van Memphis. "Ik hoop dat hij het ook in de komende wedstrijden goed doet en vasthoudt aan deze vorm", vervolgt de verdediger.

In het Europese duel met FC Midtylland blonk Memphis uit en speelde zijn directe tegenstander het bos in. "Ik denk dat de rechter centrale verdediger niet blij was die avond. Zoals ik na de wedstrijd al zei: Memphis werkt zo hard en ik weet hoe graag hij het wil en hoe graag hij zichzelf wilt bewijzen."

Blind ziet zijn landgenoot langzaam in zijn oude vorm terugkeren. "Hij verbetert zich enorm, het is een geweldige speler en ook een goed mens. Hij werkt enorm hard en ik ben erg blij voor hem", besluit de international.