Kuyt mist iets bij Feyenoord: 'Bij Liverpool was dat heel bijzonder'

Kuyt mist iets bij Feyenoord: 'Bij Liverpool was dat heel bijzonder'

02-03-2016 19:04
6

Feyenoord speelt donderdagavond tegen AZ in de halve finale van de KNVB-beker. Dirk Kuyt is klaar voor het bekerduel en verwacht een goede sfeer in de Kuip.

"Ik verwacht een hele mooie ambiance", zegt de aanvoerder in gesprek met Feyenoord TV. "Dat mis ik bij Feyenoord, die Europese avonden. Toen ik bij Liverpool speelde waren de Champions League-avonden op Anfield Road altijd heel bijzonder. Ik weet uit ervaring hoe die avonden bij Feyenoord altijd waren."

"Dat is iets wat je hier ook wilt, en waar we volgend jaar definitief bij moeten zijn. Die avonden hebben we een beetje in de bekerwedstrijden gelegd. Dan zie je in de eerste ronde, als je PEC Zwolle loot, dat het stadion helemaal vol zit en dat het een beetje op een Europese avond lijkt."

Kuyt spiegelt de bekerwedstrijden in de avond aan de Europese duels die hij met Feyenoord en Liverpool afwerkte. "Zo moeten we het ook met z'n allen benaderen. De spelers en Het Legioen. Als het weer zo'n mooie avondwedstrijd wordt als de vorige bekerwedstrijden dan heerst er een fantastische sfeer, maar ook een sfeer van onoverwinnelijkheid. Daar moeten we voor gaan", besluit de aanvaller.