Leicester-smaakmaker kende eigen club niet: 'Dacht dat het een rugbyclub was'

Leicester-smaakmaker kende eigen club niet: 'Dacht dat het een rugbyclub was'

02-03-2016 17:59
6

Leicester City is dit seizoen de grote verrassing van de Premier League. De sensatie staan op een eerste plaats in de hoogste Engelse klasse. Eén van de absolute uitblinkers is Riyad Mahrez.

De aanvaller doet een opvallende uitspraak in gesprek met The Daily Mail. De Algerijn kende Leicester namelijk helemaal niet. "In Frankrijk kenden we Leicester niet, omdat ze toen nog in het Championship speelde. Ik dacht dat het een rugbyclub was"

Mahrez kende dan ook de nodige twijfels toen Leicester bij zijn toenmalige club Le Havre aanklopte. "Maar toen ik hier binnenkwam en de faciliteiten zag, wist ik dat het goed zat. Ik heb geen moment spijt van het feit dat ik hier heb getekend. Het is de beste ploeg waar ik ooit in gespeeld heb."

De Algerijns international, die een levensgevaarlijk duo vormt met Jamie Vardy, scoorde dit seizoen al veertien keer en gaf ook elf assists. Hij hoopt stiekem op het kampioenschap. "We hebben de kwaliteit en het vertrouwen. Als je wint, krijg je alleen maar meer vertrouwen. Zo werkt het in de voetballerij."