Besloten trainingen op 'rustig' Varkenoord: 'De spelers vinden dat ook prettig'

Besloten trainingen op 'rustig' Varkenoord: 'De spelers vinden dat ook prettig'

02-03-2016 16:52
4

Het is weer rustig bij Feyenoord. Nadat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zeven keer verloor en één keer gelijkspeelde, werd er zondag met 1-2 gewonnen van FC Utrecht. Door de zege staan de Rotterdammers 'gewoon' derde. Bovendien is het rustig op Varkenoord. 

Dat laatste heeft echter alles te maken met het feit dat de trainingen besloten zijn. "Ja, natuurlijk merk ik dat het nu rustiger is, de druk is minder geworden. Als je zo’n sprong op de ranglijst maakt, kan het snel gaan", zegt Van Bronckhorst. Alle trainingen deze week vinden plaats achter gesloten deuren. "Dat is erg fijn. Op die manier kunnen we een stuk rustiger naar de wedstrijden toewerken."

Wedden

Meer odds

"De spelers vinden dat ook erg prettig", vervolgt Van Bronckhorst tegenover Metro. "Simpelweg omdat er minder ogen op ons gericht zijn. Bij veel clubs is dat al lang gebruikelijk." Als het aan Gio ligt, blijven de besloten trainingen, in ieder geval deels, behouden. "In de dagen vlak voor een wedstrijd ben ik er een voorstander van om besloten te trainen. Maar voor de fans blijft er aan het begin van de week gewoon de mogelijkheid om te komen kijken."