Twente moet vrezen voor proflicentie na uitspraken Van Oostveen

Twente moet vrezen voor proflicentie na uitspraken Van Oostveen

02-03-2016 16:38
72

FC Twente moet vrezen voor het intrekken van de proflicentie. Dat heeft Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB, woensdagmiddag aangegeven in gesprek met RTV Oost.

"Het is zo dat de club nu echt aan een zijden draadje hangt. Ik ben er niet optimistisch over dat Twente volgend jaar betaald voetbal speelt, sterker nog; dan acht ik de kans groter dat ze dat niet spelen", zijn de duidelijke woorden van Van Oostveen.

De KNVB-directeur maakt duidelijk wat er nog moet gebeuren in Enschede. "Het eerste is inderdaad zorgen dat de structuur weer op orde komt en dat je gewoon een gezonde bedrijfsvoering hebt. Aan de andere kant hebben we natuurlijk nog de hele financiële discussie, met name vanuit de licentiecommissie. Er zijn geen lijken, maar bijna een heel massagraf uit de kast gekomen en daar zal een oplossing voor moeten worden gezocht."

Van Oostveen hoopt op een crediteurenakkoord. "Dat is eigenlijk het enige dat Twente op dit moment nog kan helpen. En dan zijn er nog heel veel onzekerheden, want daarmee is nog steeds die licentie niet gegarandeerd. Maar laat die mensen die dit nu veroorzaakt hebben nu nog één keer hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat er heel snel een goed crediteurenakkoord komt."