Geen twijfel bij Van Bronckhorst over opstelling in bekerkraker tegen AZ

Geen twijfel bij Van Bronckhorst over opstelling in bekerkraker tegen AZ

02-03-2016 14:30
12

Feyenoord start donderdagavond in de halve finale van de KNVB Beker mogelijk met dezelfde elf als in Utrecht. Giovanni van Bronckhorst ziet weinig redenen om zijn opstelling opnieuw helemaal om te gooien, zo zegt hij tijdens de persconferentie.

"Er stond zondag echt een team op het veld", begint de geplaagde coach. "Mede daarom heb ik weinig aanleiding om veel wijzigingen door te voeren. Het vertrouwen is grotendeels terug." De trainer weet waar zijn ploeg op moet letten. En dat heeft hij de spelers ook duidelijk gemaakt. "In de competitie worden we in de omschakeling geslacht. Dat mogen we nu niet laten gebeuren", zegt Gio.

De belangen zijn donderdag maar wat duidelijk. Ook Van Bronckhorst weet dat het winnen van de beker erg belangrijk is geworden, zo zegt hij tegenover onder andere het AD en RTV Rijnmond. Niet alleen vanwege de voorbije prestaties in de competitie, maar ook vanwege de beloning die ligt te wachten. "Het is belangrijker geworden. Als bekerwinnaar speel je zeker zes Europese wedstrijden."

Eerder dit kalenderjaar ging Feyenoord hard onderuit bij AZ. In Alkmaar werd de ploeg volledig overlopen. Gio: "AZ is heel gevaarlijk in de omschakeling. In de uitwedstrijd in januari ging veel fout en dat moet donderdag beter." Het duel tussen Feyenoord en AZ begint donderdag om 20.45 uur.