Van de Looi laat woeste banneling links liggen in aanloop naar duel met PSV

Van de Looi laat woeste banneling links liggen in aanloop naar duel met PSV

02-03-2016 13:40
2

Erwin van de Looi stelt deze week nog geen prijs op Jarchinio Antonia. De aanvaller van FC Groningen werd vorige week verbannen door zijn trainer na een woedeuitbarsting.

Antonia kon in de slotfase van de verloren competitiewedstrijd tegen AZ tot de conclusie dat hij niet meer in kon vallen en ontstak vervolgens in de kleedkamer in woede. Groningen stelde vast dat de snelle aanvaller de 'fatsoensnormen' had overschreden. Hij is voorlopig niet welkom bij de hoofdmacht.

Die situatie is tot op heden niet veranderd. Van de Looi heeft woensdag weinig zin om aandacht te besteden aan Antonia, die voor zichzelf traint. "We focussen ons eerst op het duel met PSV, daarna zien we wel verder", aldus de trainer tegen Voetbal International over de wedstrijd die zaterdagavond 19.45 uur begint.

De 25-jarige Antonia was dit seizoen lang uitgeschakeld door een blessure en moest na de winterstop lijdzaam toezien hoe Oussama Idrissi de voorkeur kreeg van Van de Looi. Toen hij tegen AZ opnieuw niet mocht invallen, was de buitenspeler zijn frustraties niet de baas.