In het kort: Juventus naar finale, bekersucces dichterbij voor Sneijder

In het kort: Juventus naar finale, bekersucces dichterbij voor Sneijder

02-03-2016 23:51
18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus ontsnapt en gaat door
Juventus heeft op fortuinlijke wijze de finale van de Coppa Italia bereikt. De Oude Dame had het eerste duel met Internazionale met 3-0 gewonnen en leek daardoor al zeker van een plaats in de eindstrijd. Inter won woensdagavond echter met dezelfde cijfers van de Turijnse grootmacht, waardoor strafschoppen beslissing moesten brengen. Juventus nam die beter en treft in de finale AC Milan. 

Sneijder wint met Galatasaray
Galatasaray heeft zich met geplaatst voor de halve finale van de Turkse beker. De topclub had voldoende aan een 1-1 gelijkspel tegen Akhisar Belediyespor, nadat het heenduel met 2-1 was gewonnen. Wesley Sneijder speelde vanaf het begin mee met Galatasaray, terwijl Ryan Donk op de bank plaatsnam. 

Totti wellicht toch door bij AS Roma
Fransesco Totti komt nauwelijks meer in de plannen van Roma-trainer Luciano Spalletti. Des te opmerkelijker is het dat het clubicoon van AS Roma toch nog een jaar door lijkt te gaan. Na inmenging van shirtsponsor Nike lijkt die beslissing alsnog genomen te zijn. De sponsor had plannen om voor Totti's laatste seizoen een speciaal shirt te ontwerpen. De sponsor kan miljoenen mislopen als Totti vervroegd stopt. 

Zoveelste debutant dient zich aan
Louis van Gaal moet weer het nodige improviseren. De trainer van Manchester United heeft de 21-jarige Joe Rothwell in de selectie opgenomen voor het duel van woensdagavond met Watford. Mocht Rothwell aan spelen toekomen, wordt hij de zevende debutant in de laatste zes wedstrijden. United kampt met maar liefst zeventien blessuregevallen.

Messi genomineerd voor zoveelste prijs
De Laureus World Sports Awards heeft Lionel Messi genomineerd voor 'De Oscars van de Sport'. De Argentijnse dribbelaar neemt het in de verkiezing onder andere op tegen tennisser Novak Djokovic, basketballer Stephen Curry en atleet Usain Bolt. Messi wordt als één van de topfavorieten genoemd voor het winnen van de prijs.

Engels voetballer schuldig bevonden
Adam Johnson is schuldig bevonden aan het hebben van seksuele interactie met een meisje van vijftien. De Engelse voetballer, die eerder al werd ontslagen door Sunderland, is inmiddels op borgtocht vrij. De rechter gaf echter aan dat een gevangenisstraf bijna onvermijdelijk is.

Maher naar Engeland
Adam Maher reist mee met Jong PSV naar Engeland, voor het duel met Jong Chelsea in de halve finale van de Premier League International Cup. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdag. Maher kan in de hoofdmacht van Phillip Cocu niet rekenen op speelminuten, waardoor hij op eigen verzoek mee gaat met de beloften.

Cambuur-aankoop valt weg
Een tegenvaller voor SC Cambuur in de strijd tegen degradatie. Dominik Masek komt dit seizoen niet meer in actie voor de club uit Leeuwarden. Hij heeft zijn achterste kruisband afgescheurd. De Tsjechische middenvelder (20) kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen binnen bij Cambuur, maar heeft nog geen moment kunnen overtuigen. Masek speelde pas twee wedstrijden.

Arsenal vreest voor Cazorla
Nu de prijzen verdeeld worden, moet Arsenal vrezen voor Santi Cazorla. De Spaanse middenvelder naderde zijn rentree na een knieblessure, die hem sinds november aan de kant hield. Een nieuwe achillespeesblessure gooit opnieuw roet in het eten. In Engeland vrezen ze voor einde seizoen. Zover wil Arsenal-manager Arsene Wenger nog niet gaan. "We moeten zien hoe hij reageert", aldus Wenger volgens Sky Sports.

Utrechter maakt rentree na negen maanden blessureleed
Jeff Hardeveld kan zich geen beter moment voor een rentree bij FC Utrecht wensen. Nadat de 21-jarige linksback negen maanden buitenspel stond met een kruisbandblessure, zal hij volgens De Telegraaf woensdag in de halve finale van de KNVB Beker tegen VVSB zijn rentree vieren. Verder houdt Utrecht-coach Erik ten Hag waarschijnlijk Yassin Ayoub en Nacer Barazite uit de basis. Ayoub staat op en scherp, terwijl Barazite uit vorm is.

Duitsers willen af van Platini
Bij monde van interim-voorzitter Reinard Rauball heeft de Duitse voetbalbond Michel Platini verzocht af te treden als voorzitter van de UEFA. "Daar bewijst hij de UEFA een goede dienst mee", zegt Rauball in BILD. De Fransman heeft een schorsing van zes jaar aan zijn broek vanwege een verdachte ontvangen betaling van Sepp Blatter. Platini strijdt tegen de straf en tot die tijd benoemt de Europese voetbalbond geen nieuwe preses.