Update: 'Nieuwe Chelsea-manager honderd procent zeker aan de slag'

Update: 'Nieuwe Chelsea-manager honderd procent zeker aan de slag'

03-03-2016 09:08
13

Het lijkt er steeds meer op dat Antonio Conte interim-trainer Guus Hiddink op gaat volgen bij Chelsea. Eigenaar Roman Abramovich voert op korte termijn een laatste, afrondend gesprek met de Italiaan meldt The Telegraph.

Conte, nu nog bondscoach van Italië, kan een driejarig contract tekenen op Stamford Bridge. De Italiaan is momenteel in Monaco om een overeenkomst te sluiten met Abramovich.

Conte's landgenoot Fabio Capello, in het verleden bondscoach van Engeland, rekent op een akkoord tussen de trainer en Chelsea. "Conte maakt zich klaar voor Chelsea", zei Capello bij FOX Sports. "Het belangrijkste is het team wat hij op het veld kan krijgen. Hij heeft goede verdedigers nodig, en zoveel zijn er niet."

"Zijn communicatie met de spelers zal ook heel belangrijk zijn. In mijn tijd als bondscoach van Rusland had ik het moeilijk", weet Capello. "Daar moest ik altijd met een tolk praten." Conte was eerder trainer bij Juventus, Siena en Atalanta.

Update 09.08 uur
Het lijkt er sterk op dat Conte na dit seizoen de manager van Chelsea wordt. Het Italiaanse Corriere dello Sport meldt dat hij honderd procent zeker de opvolger van interim-manager Hiddink wordt. Abramovich, de eigenaar van de Londenaren, heeft groen licht gegeven voor de deal, ook al zat hij eerst achter Diego Simeone aan. Abramovich zou zijn directe omgeving al hebben verteld dat Conte bij Chelsea gaat werken. Waarschijnlijk tekent de coach voor drie jaar met een jaarsalaris van zes miljoen euro.