Update: 'Faber ligt totaal overhoop met NEC-directie, directe breuk mogelijk'

23 februari 2016 om 16:20

NEC Nijmegen heeft trainer Ernest Faber toestemming verleend om gesprekken te voeren met FC Groningen. De oefenmeester zou in Amsterdam een geheime ontmoeting met de clubleiding van de noorderlingen hebben gehad. Groningen zoekt een opvolger voor de vertrekkende Erwin van de Looi.

Faber, die in zijn eerste contractjaar bij NEC zit, staat met stip bovenaan het lijstje van Groningen, dat een oriënterend gesprek voerde volgens de Gelderlander. De krant meldt ook dat NEC zijn succescoach toestemming heeft gegeven voor een onderhoud. Er zou een groot conflict zijn ontstaan tussen Faber en Bart van Ingen, de algemeen directeur van NEC. Faber wil naar verluidt niet meer met hem samenwerken en stapte uit het technisch hart.

Dit had alles te maken met de Christian Santos-soap. Groningen meldde zich ten tijde van het conflict in De Goffert voor Faber, die nog een contract tot medio 2017 heeft. Hij wil die verbintenis naar eigen zeggen uitdienen. Het Van Ingen-kamp betwijfelt volgens het dagblad of Faber de waarheid spreekt. Als Groningen de trainer wil overnemen, moet het waarschijnlijk een afkoopsom betalen. NEC wilde niet reageren op alle berichten, terwijl Faber niet bereikbaar was voor commentaar.

Update 16.20 uur
Het gaat niet goed tussen NEC en Faber, meent Omroep Gelderland. De omroep vult de berichtgeving van de regionale krant dinsdagmiddag aan met een ander detail over de relatie. 'De situatie is nu zodanig, dat bij nieuwe escalaties een directe breuk tussen Faber en NEC ook niet valt uit te sluiten. De trainer zelf wil vooralsnog niet reageren', schrijft de omroep. In tegenstelling tot de Gelderlander meldt de redactie van Omroep Gelderland dat er geen toestemming door NEC is verleend voor een gesprek met Groningen.