Van Wolfswinkel voelt zich 'gewenst': "Hoopte iets vaker te hebben gespeeld"

7 januari 2016 om 16:12

Het verblijf van Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart bij Real Betis is nog geen onverdeeld succes. De spits, die wordt gehuurd van Norwich City zoekt naar continuïteit in Sevilla.

"Natuurlijk had ik gehoopt tot nu toe iets vaker te hebben gespeeld", zegt Van Wolfswinkel, goed voor zes competitie- en twee bekerwedstrijden, tegen Voetbal International. "Als huurling moet je twee keer zo goed zijn om te spelen. Maar bij Betis voel ik me gewenst. Er zaten gelukkig wat hoogtepuntjes tussen, zoals mijn twee goals tijdens het Copa del Rey-duel bij Sporting Gijón."

Met Betis is Van Wolfswinkel toe aan zijn vierde club in evenzoveel seizoenen, na Sporting Lissabon, Norwich City en Saint-Étienne. "In deze competitie heb je méér sterke teams dan in Frankrijk of Portugal", stelt de 26-jarige oud-speler van onder meer FC Utrecht en Vitesse. "Nu sta je tegenover Messi en Ronaldo. En het Spaanse voetbal ligt mij wel, hier wordt écht gevoetbald."

Hoewel Betis zeven duels op rij niet wist te winnen, is er volgens Van Wolfswinkel genoeg kwaliteit. "Van der Vaart is gehaald vanwege zijn voetballend vermogen, verder heb je onder anderen Joaquín en Juan Vargas. Daarnaast zit in Spanje het klimaat mee, het gaat er ontspannen aan toe. De ambiance in het eigen stadion heeft me zeer geïmponeerd. In Benito Villamarín passen ruim vijftigduizend man."