Vleugelspits van AZ wimpelde Engelsen af: "Grote beslissing in mijn carrière"

29 september 2015 om 16:18

Alireza Jahanbakhsh was afgelopen zomer heel dicht bij een transfer naar Brighton & Hove Albion. Op het laatste moment besloot de vleugelspits af te zien van een overstap naar de Championship-club. Eind augustus ruilde hij NEC in voor AZ. 

"Het had weinig gescheeld of ik had getekend bij Brighton & Hove Albion. Ik ben bij de club langs geweest om te praten en de stad, het stadion en de trainingsaccommodatie te bekijken", aldus Jahanbakhsh in magazine AZ Spreekt. "Het zag er allemaal goed uit, maar ik had twijfels."

"Ik was er niet honderd procent zeker van dat dit de stap zou zijn die ik wilde maken. Een transfer maken zie ik als een heel grote beslissing in mijn carrière. Dan mag er dus geen twijfel zijn", gaat de vleugelspits uit Iran verder. "Toen AZ zich voor me meldde, was ik direct overtuigd. Dit is een grote club in Nederland."

Sinds zijn overstap naar AZ kwakkelt Jahanbakhsh met een blessure. Afgelopen weekend ontbrak hij tijdens de 3-1 overwinning die de formatie van John van den Brom boekte op Heracles Almelo.