Berghuis zo goed als zeker naar Engeland

AZ heeft vijf kandidaten en bevestigt contact: "Daar is hij er één van"

17 juli 2015 om 22:30

Nu het vertrek van Steven Berghuis naar Watford aanstaande is, moet AZ een opvolger van de vleugelspits in huis gaan halen. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van de Alkmaarders, geeft toe dat Alireza Jahanbakhsh (NEC) nadrukkelijk in beeld is. 

"We hebben met zijn management contact gezocht", vertelt Stewart in gesprek met het clubkanaal van AZ. "Hij staat op een lijst. Voor elke positie hebben we vijf personen. En daar is Alireza Jahanbakhsh er in dit geval een van."

Vrijdag werd al bekend dat het vertrek van Berghuis naar de Premier League zo goed als zeker is. "Er staan nog geen handtekeningen. De interesse is serieus en tot op heden ziet het er wel naar uit dat het rond komt", bevestigt Stewart. 

Ook de opvolging van Marco van Basten, de nieuwe assistent-trainer van het Nederlands Elftal, is een actuele kwestie in Alkmaar. Oud-spits Hans Visser is in beeld in het AFAS Stadion. Stewart benadrukt dat er op korte termijn nog een gesprek plaatsvindt met een andere potentiële rechterhand van hoofdtrainer John van den Brom.