NAC in het nauw

'NAC vergat contract Ten Rouwelaar aan te passen en zit in de knoei'

9 juni 2015 om 14:23

NAC Breda zit met Jelle ten Rouwelaar en Erik Falkenburg in de maag. De Brabantse ploeg degradeerde en daar had de club zelf niet echt rekening mee gehouden, blijkt uit opmerkelijk contractnieuws waar BN/De Stem achter is gekomen.

NAC heeft in zowel het contract van Jelle ten Rouwelaar als van Erik Falkenburg geen degradatieclausule opgenomen. Beide spelers zijn grootverdieners binnen de selectie en gaan dus ook in de Jupiler League samen zo'n 250.000 euro verdienen. Het tweetal drukt zwaar op het slinkende spelersbudget, dat volgens het dagblad schommelt rond de twee miljoen euro.

Datzelfde probleem ondervindt NAC ook bij het contract van Mats Seuntjens, alleen is er voor hem concrete interesse van AZ en lijkt een vertrek uit Breda nabij. Mogelijk gaat NAC na de vakantie van Ten Rouwelaar in gesprek met de clubman om het te hebben over zijn salaris en om te kijken of er iets af te spreken is.

Een voorbeeld is algemeen directeur Justin Goetzee, die vorige week aangaf uit zichzelf 12,5 procent van zijn salaris in te leveren om NAC niet met onnodig hoge kosten te laten zitten. NAC vraagt alle medewerkers van de club om een loonoffer te doen. De club hoopt van zes spelers af te raken deze zomer.