NAC krijgt goed nieuws

NAC kan rekenen op clubman in de Jupiler League: "Ik heb iets recht te zetten"

3 juni 2015 om 10:50

NAC Breda kan in de Jupiler League rekenen op de loyaliteit van clubman Jelle ten Rouwelaar. De doelman verlaat de ploeg niet nu NAC de Eredivisie moet verlaten. Voor andere spelers is die loyaliteit nog niet zo vanzelfsprekend. Verschillende spelers overwegen hun opties.

Alhoewel Ten Rouwelaar afgelopen seizoen een storm aan kritiek moest doorstaan, wil hij niet weten van een vertrek uit Breda. Hij blijft de Brabanders ook op een niveau lager trouw. "Wij hebben iets recht te zetten. En ik ook", zegt Ten Rouwelaar vanaf zijn vakantieadres tegen BN/De Stem.

NAC hoopt dat naast de keeper nog meer spelers hun ja-woord geven om langer te blijven om de club te helpen. Erik Falkenburg, Uros Matic en Jeffrey Sarpong hebben voorlopig nog hun twijfels bij een langer verblijf. Falkenburg is volgens het dagblad één van de grootverdieners en gaat door de degradatie minder verdienen.

Net als Falkenburg bekijken ook Sarpong en Matic hun opties. Matic denkt nog na over een voorstel van NAC en Sarpong wil eerst overleggen met zijn zaakwaarnemer, alvorens hij een beslissing maakt. Voor Ten Rouwelaar is de toekomst in ieder geval veiliggesteld. Volgens BN/De Stem heeft de doelman met de club afgesproken dat hij na zijn actieve carrière keeperstrainer in Breda wordt.