NAC degradeerde zondag naar de Jupiler League

Iedereen moet eraan geloven bij NAC: algemeen directeur geeft voorbeeld

1 juni 2015 om 13:00

NAC Breda degradeerde zondag naar de Jupiler League. Voor de Brabantse club betekent dat bezuinigen. Op sportief gebied moet er volgend jaar geknokt worden om een terugkeer in de Eredivisie te realiseren, maar ook binnen de organisatie moet er geknokt worden, om baantjes.

Net als bij NEC Nijmegen vorig seizoen, zullen er flink wat ontslagen gaan vallen in Breda. Het personeel wat wel blijft, moet salaris inleveren. Algemeen directeur Justin Goetzee toont zich coulant met zijn medewerkers en geeft aan Omroep Brabant aan dat hij zelf ook loon gaat inleveren. Hij wil graag blijven bij de club en neemt genoegen met een mindering in salaris van 12,5 procent. 

Robert Maaskant bood na de verloren wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (2-1 na verlenging) meteen zijn ontslag aan bij de directie. Goetzee wist na het duel nog niet zeker of hij daarmee akkoord zou gaan. "Hij heeft echt wel wat veranderd en teweeg gebracht. Wij hebben vertrouwen in de trainer. We willen wel met hem door maar of het ook kan, weet ik nog niet", zei hij direct na afloop van het duel.