In het kort: Italië wil UEFA met Rome overtuigen, Zweeds international voor Torino

In het kort: Italië wil UEFA met Rome overtuigen, Zweeds international voor Torino

24-04-2014 20:43

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Italië doet met Rome gooi naar EK 2020
De Italiaanse voetbalbond doet met het Stadio Olimpico in Rome een gooi naar de organisatie van het Europees kampioenschap in 2020. De federatie verkoos donderdag de thuisbasis van AS Roma en Lazio boven het stadion Giuseppe Meazza, waarin AC Milan en Internazionale spelen. De eindronde van het EK 2020 wordt in dertien landen georganiseerd. De lidstaten van de UEFA mogen zich kandidaat stellen, waarna de Europese bond in september beslist in welke steden welke wedstrijden worden gespeeld. Nederland is in de race met Amsterdam, België koos donderdag voor Brussel.

Torino strikt Zweedse verdediger
Pontus Jansson maakt vanaf 1 augustus 2014 deel uit van de selectie van Torino. De international van Zweden komt transfervrij over van Malmö FF. De 23-jarige verdediger werd in verband gebracht met een overstap naar meerdere clubs zoals Aston Villa en Udinese. Hij koos er echter voor zijn carrière te vervolgen in de Serie A.

Keizer naar Cambuur

SC Cambuur heeft in Marcel Keizer een technisch manager gevonden. De huidige trainer van Telstar maakt komende zomer de overstap naar Friesland, waar hij in het verleden als speler actief was. Keizer heeft 282 officiële wedstrijden achter zijn naam staan als speler van Cambuur. Keizer wordt in Leeuwarden verantwoordelijk voor het technische beleid van de club, inclusief de scouting, jeugdopleiding en beloften, meldt Cambuur op de officiële website.

Feyenoord bindt drietal talenten
Feyenoord heeft met Stef Gronsveld (18), Jari Schuurman (17) en Gustavo Hamer (16) een akkoord bereikt over hun eerste contract in Rotterdam. Dat meldt Feyenoord op de officiële website. De talenten uit de eigen jeugdopleiding ondertekenen op korte termijn verbintenissen tot de zomer van 2017. De drie jonge voetballers komen in het nieuwe seizoen uit in Feyenoord A1.

Swinkels langer bij Lierse SK
Arjen Swinkels heeft zijn contract bij Lierse SK met twee seizoenen verlengd. De verdediger ligt nu tot 2016 vast bij de Belgische club. "Het is een blijk van waardering van de club dat ze met mij verder willen, dat gevoel is dan ook wederzijds. Ik heb het bij Lierse ontzettend naar mijn zin. Ik ben blij dat ik nog twee seizoenen voor deze club kan blijven voetballen. Het project van Lierse ziet er heel goed uit is, de komende maanden ligt er bovendien een mooie taak weggelegd voor de club om het team te versterken naar volgend seizoen toe", zegt Swinkels op de officiële website van Lierse SK.

Stevens: "Er zijn nog drie finales te gaan"
Huub Stevens neemt het vrijdag met VfB Stuttgart op tegen concurrent Hannover 96. Donderdag zei de Nederlandse coach een lastige ontmoeting te verwachten. "Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Hannover speelt compact en houdt de ruimtes klein. We zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn." De Limburger vecht met zijn ploeg nog altijd tegen degradatie, maar in het meest gunstige geval speelt Stuttgart zich dit weekend veilig. "We kijken niet andere ploegen, maar we concentreren ons op onze eigen wedstrijden. Er zijn nog drie finales te gaan", aldus Stevens.

FC Groningen zoekt nieuwe technisch manager
FC Groningen gaat op zoek naar een nieuwe manager technische zaken. Dat meldde de club donderdag op de officiële website. Huidig manager Henk Veldmate doet afstand van de functie. Zodra er een opvolger wordt benoemd, gaat de 57-jarige Veldmate als hoofd scouting aan de slag. Veldmate werd in 1998 benoemd, maar voelde zich door inhoudelijke veranderingen van zijn functie steeds minder op zijn plek.

Ramkraak sportwinkel Mathijsen
Een tegenvaller voor Joris Mathijsen. De sportwinkel van de Feyenoord-verdediger in Tilburg was eerder deze week doelwit van een ramkraak, meldt het Brabants Dagblad. Uit de winkel werd voor duizenden euro's aan sportkleding gestolen. Volgens de krant namen de dieven, die een auto door de voordeur van de zaak reden, zo'n honderd trainingspakken mee.

België zet met Brussel in op EK 2020
De Belgische voetbalbond KBVB heeft zich met de stad Brussel officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het Europese kampioenschap in 2020. Dat heeft de bond donderdag bekendgemaakt. België mikt op het organiseren van de openingswedstrijd van het EK in een nieuw te bouwen stadion. Het EK wordt in 2020 in dertien verschillende landen gespeeld. De KNVB is eveneens kandidaat en heeft Amsterdam als speelstad gekozen. De Europese bond UEFA wijst in september de speelsteden aan.

Van der Vaart moet rentree uitstellen
Rafael van der Vaart moet zijn rentree bij het Duitse Hamburger SV nog even uitstellen. Dat maakte de in degradatienood verkerende club donderdag bekend. Van der Vaart viel op bezoek bij Hannover 96 (2-1-verlies) uit met een spierverrekking in de kuit. De medische staf hoopte de Nederlandse aanvoerder op tijd fit te krijgen voor de uitwedstrijd van zondag tegen FC Augsburg. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg uit Hamburg nog altijd niet veilig. Het heeft een achterstand van vier punten op het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens.

Ajax: geen leden van VAK 410 naar Almelo
Alle leden van supportersgroep VAK 410 van Ajax zijn zondag niet welkom bij de mogelijke kampioenswedstrijd van de Amsterdamse ploeg bij Heracles Almelo. Dat heeft de koploper van de Eredivisie de bewuste fans donderdag laten weten. Aanvankelijk besloot Ajax dat er ongeveer vierhonderd leden van de luidruchtige fangroep niet welkom waren in Almelo. Zij zaten afgelopen zondag in de buurt van de plaatsen waar tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle in De Kuip veel vuurwerk op het veld werd gegooid.

Ajax besloot donderdag alle fans van VAK 410 de toegang te ontzeggen tot de mogelijke kampioenswedstrijd. Onder hen bevinden zich supporters die de bekerfinale niet hebben bezocht. De club houdt de hele groep verantwoordelijk voor het vuurwerkincident. "Bovendien zijn er dit seizoen al de nodige dingen gebeurd met deze groep" zegt een woordvoerder van de Amsterdamse club.

Blatter: "Wees net zo optimistisch als wij zijn"
Sepp Blatter heeft donderdag alle voetbalfans opgeroepen optimistisch te zijn voor het WK voetbal in Brazilië. "Het wordt een fantastische toernooi. Wees net zo optimistisch als wij zijn", zei de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Eerder deze maand zei de Zwitser nog dat de mondiale eindronde 'de meest succesvolle aller tijden gaat worden'. Ondanks dat er enkele vliegvelden en drie stadions nog niet klaar zijn. "Dit wordt mijn tiende WK en ik kan jullie verzekeren dat ik nog nooit een toernooi heb meegemaakt waarbij alles al klaar was voor aanvang van de eerste wedstrijd."

WK niet in gevaar voor Mirallas
Kevin Mirallas kan met België op het WK in Brazilië uitkomen. Dat zei zijn coach Roberto Martinez donderdag op de persconferentie van Everton. Eerder vertelde Martinez al dat de Belg dit seizoen geen wedstrijden meer in de Premier League zal kunnen spelen door een scheurtje in zijn lies. De 26-jarige aanvaller van The Toffees verliet zaterdag in de gewonnen wedstrijd met Manchester United (2-0-winst) geblesseerd het veld.

NAC-spelers verplicht naar hotel
De spelers van NAC Breda verblijven zaterdag in aanloop naar de belangrijke Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk in een hotel. Dat heeft trainer Nebosja Gudelj besloten, meldt BN De Stem. Hoewel de meeste spelers geen fan zijn van een hotelovernachting, wil Gudelj een optimale voorbereiding op het treffen beleven. Het is de eerste keer dit seizoen dat de spelers van NAC de avond voor een wedstrijd niet in hun eigen bed slapen.

Sturridge verklaart zichzelf fit
Liverpool-aanvaller Daniel Sturridge acht zichzelf komende zondag in staat om aan te treden tegen Chelsea. De Engelse aanvaller heeft naar eigen zeggen geen last meer van zijn hamstringblessure en wil graag aantreden tegen zijn oude club. Sturridge scoorde dit seizoen al twintig keer namens de koploper van de Premier League. "Ik wil mijn oude club graag respecteren, maar als ik de winnende treffer scoor in de laatste minuut dan snap je wel dat ik gek word", aldus Sturridge. "Ik wil het niet, maar ik denk niet dat ik mezelf op dat moment kan inhouden."