'Barcelona ziet in verdediger AZ goedkoop alternatief voor centrum'
Spanjaarden zoeken twee centrale verdedigers, kwintet topprioriteit

'Barcelona ziet in verdediger AZ goedkoop alternatief voor centrum'

24-04-2014 11:34
10

Jeffrey Gouweleeuw behoort tot de lange lijst verdedigers die bij FC Barcelona als potentiële versterking voor volgend seizoen gezien wordt. Dat meldt Marca donderdag. De AZ'er komt echter niet in aanmerking voor de topposities op de wensenlijst van de Catalanen.

FC Barcelona is van plan een grootscheepse renovatie door te voeren komende zomer, nu het transferverbod is opgeschort. Voor de positie van centrale verdediger zoekt de Spaanse topclub twee spelers. De plek achterin is in de recente seizoenen een probleem gebleken. Bovendien vertrekt Carles Puyol en staan er vraagtekens achter de naam van Javier Mascherano. 

Gerard Piqué en Marc Bartra zijn de andere twee centrumverdedigers en dus is versterking van die positie gewenst. Bovenaan de boodschappenlijst staan de namen van David Luiz (Chelsea), Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Mateo Musacchio (Villarreal), Iñigo Martínez (Real Sociedad) en Fabian Schär ( FC Basel). 

Dan zijn er nog de al langer gewenste Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Daniel Agger (Liverpool), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham) en Marquinhos (PSG). Deze voetballers lijken allemaal onhaalbaar, gezien hun transferwaarde en/of salariseisen.

AZ-verdediger Gouweleeuw komt pas in de categorie goedkopere alternatieven. De voormalig speler van sc Heerenveen hoort bij de groep 'tweede opties', waarin ook Aleksandar Dragovic (Dinamo Kiev), Eliaquim Mangala (FC Porto), Éder Álvarez Balanta (River Plate) en Federico Fazio (Sevilla) zitten. Op Mangala na zullen deze spelers niet meer dan vijftien miljoen euro hoeven kosten.

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!