'Barça pakt door en bepaalt transferdoelen: Luiz en Vidal'
Club mag komende zomer toch nog spelers kopen

'Barça pakt door en bepaalt transferdoelen: Luiz en Vidal'

24-04-2014 07:41
3

De voorlopige opschorting van het transferverbod zorgt ervoor dat Barcelona toch nog een drukke zomer krijgt. De Catalaanse club wil volgens Sport doorpakken en diverse grote namen vastleggen.

 

De twee kopstukken zijn David Luiz (Chelsea) en Arturo Vidal (Juventus), meldt de Spaanse krant Sport. In de verdediging is het duidelijk dat de ploeg van Gerardo Martino versterking nodig heeft. Carles Puyol en Gerard Pique zijn door fysieke klachten vaak niet inzetbaar en hebben ten opzichte van de gloriejaren een jasje uitgedaan.

Op het middenveld speelt Barça met het eventueel halen van Vidal in op het ouder worden van Andres Iniesta en Xavi. Vidal speelt bij Juventus een cruciale rol op het middenveld, waardoor Barcelona de hoofdprijs zal moeten betalen.

Met Chelsea werd vorige zomer al over Luiz gesproken, maar de vraagprijs van veertig miljoen euro maakte een transfer onmogelijk. Voor Vidal zullen komende zomer ook tientallen miljoenen op tafel moeten worden gelegd. Barcelona trok eerder dit seizoen het Kroatische talent Alen Halilovic aan. Doelman Marc-Andre ter Stegen wordt zo goed als zeker overgenomen van Borussia Mönchengladbach.