Ajax grijpt resoluut in: drie jaar geen uitsupporters in De Kuip
Amsterdammers gaan over tot sanctie na bekerfinale

Ajax grijpt resoluut in: drie jaar geen uitsupporters in De Kuip

23-04-2014 19:58
18

Ajax-supporters zijn de komende drie seizoenen opnieuw niet welkom bij uitwedstrijden tegen aartsrivaal Feyenoord. Dat heeft de Amsterdamse club besloten 'naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens de bekerfinale van afgelopen zondag'.

"Dit in navolging op het besluit van afgelopen maandag na het spoedoverleg met de Amsterdamse Driehoek (Openbaar Ministerie, politie, gemeente). Toen werd bekendgemaakt dat een groep personen de toegang tot de wedstrijd Heracles – Ajax, aanstaande zondag, wordt ontzegd. Ajax heeft woensdag de gemeenten Rotterdam en Amsterdam, de KNVB en Feyenoord op de hoogte gebracht van dit besluit", luidt het statement op de website van de aanstaande landskampioen.

Wedden

Meer odds

Sinds 2009 nemen Ajax en Feyenoord geen supporters meer mee naar onderlinge wedstrijden. Zondag gooide de aanhang van Ajax tot twee keer toe vuurwerk op het veld in de Kuip tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle, die met 5-1 verloren ging. Ook werden vernielingen aangericht in het stadion van de aartsrivaal.

Voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo zijn verscherpte maatregelen getroffen.