Verbeek per direct op straat gezet door zwalkend Nürnberg
Nederlander kon club niet in veilige haven loodsen

Verbeek per direct op straat gezet door zwalkend Nürnberg

23-04-2014 09:48
16

Gertjan Verbeek is per direct op straat gezet door 1. FC Nürnberg. Dat heeft de Bundesliga-club woensdag gemeld. De Nederlander was sinds oktober vorig jaar in dienst van Nürnberg.

 

Na een moeizame start zorgde hij begin dit jaar voor een ommekeer in de resultaten. Met aanvallend voetbal werden positieve resultaten geboekt, maar van de laatste negen wedstrijden werd acht keer verloren. De laatste zege dateert van 26 maart jl, tegen VfB Stuttgart.

Roger Prince neemt de taken van Verbeek in ieder geval tot het einde van het seizoen over. Hij was trainer van het beloftenelftal van de club. Behalve Verbeek is ook assistent Raymond Libregts op non-actief gesteld. Nürnberg staat op de zeventiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie betekent.

Martin Bader, sportief directeur van de club, denkt dat de ingreep nodig was om degradatie te voorkomen. "Na de serie van nederlagen hebben we de precaire situatie intensief besproken", zegt hij op de clubsite. "We hebben gekeken welke maatregelen nodig zijn om de laatste drie wedstrijden te winnen. We zijn ervan overtuigd dat dat door deze beslissing kan lukken."

"Roger kent het team goed en heeft bewezen een team snel te kunnen helpen in zo’n situatie. Hij is een positieve trainer die zijn werk realistisch benadert. Maar hij heeft ook optimisme", aldus Bader. "Ik wil het niet hebben over degradatie, maar over de competitie", is de eerste reactie van Prince. "Alles wat in het verleden is gebeurd, speelt nu geen rol meer."

Verbeek werd oktober vorig jaar aangesteld bij Der Club. Onder zijn leiding won Nürnberg vijf van de 22 wedstrijden. "Dit was geen gemakkelijke beslissing voor ons. Gertjan heeft zorgvuldig werk afgeleverd, maar het verblijf in de Bundesliga heeft prioriteit voor ons."