'Koeman mag hopen op Barça: trainer favoriet om Martino op te volgen'
Sport: Feyenoord-coach past perfect bij Barcelona

'Koeman mag hopen op Barça: trainer favoriet om Martino op te volgen'

23-04-2014 08:04
12

Ronald Koeman mag hopen op een droombaan. Volgens de Spaanse krant Sport is de Feyenoord-trainer de meest geschikte kandidaat om Gerardo Martino op te volgen als trainer van FC Barcelona.

De Catalaanse club heeft nog geen duidelijkheid gegeven over de toekomst van Martino, maar in Spanje twijfelt niemand eraan dat de bekritiseerde coach na dit seizoen vertrekt. Dat biedt mogelijkheden voor Koeman, die al in een vroeg stadium liet weten dat hij Feyenoord na dit seizoen gaat verlaten.

Fans van Barcelona zouden Koeman graag zien terugkeren, meldt Sport. De voormalige middenvelder kwam tussen 1989 en 1995 in actie voor de Spanjaarden, waarvoor hij 192 competitiewedstrijden speelde en 67 keer scoorde. 

Volgens het medium past de filosofie van Koeman perfect bij Barcelona. 'Koeman dronk van het water van Johan Cruijff en werkte samen met Pep Guardiola', schrijft men. 'De trainer houdt van aanvallend voetbal, maar zorgt er ook voor dat zijn ploegen defensief niet kwetsbaar zijn. Koeman houdt van de jeugd en spreekt de Spaanse taal, wat zeker een voordeel is.'

Koeman werkte in Spanje al eens bij Valencia, waar hij het nog geen jaar uithield. Wel bezorgde hij die club de laatste prijs die tot op heden werd gewonnen, de Copa del Rey. Sneeuwvlokje was daarnaast werkzaam bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, AZ en Feyenoord. Mede vanwege die ervaring zou een aanstelling van Koeman bij Barcelona niet uitgesloten mogen worden.