Adriaanse ziet titelkansen voor Feyenoord: Stel dat Ajax in Almelo verliest
"Dan kan het nog spannend worden op de slotdag"

Adriaanse ziet titelkansen voor Feyenoord: "Stel dat Ajax in Almelo verliest"

23-04-2014 07:50
5

Ajax moet enkele dagen na de deceptie in De Kuip, waar de ploeg en de fans zichzelf te kijk hebben gezet, het hoofd leegmaken. Zondag moet in Almelo de titel worden binnengehaald en een nieuwe tegenslag kan de club uit Amsterdam niet gebruiken.

Co Adriaanse vindt dat Ajax ook na zondag nog steeds trots kan zijn als het zondag kampioen wordt. "Ja hoor", zegt de ex-trainer van de club in het Algemeen Dagblad. "Maar ze hebben 'm nog niet binnen. Ik bedoel, ze spelen zondag een moeilijke wedstrijd op het kunstgras van Heracles, dat de punten nog nodig heeft.'

"De vraag is in hoeverre de verloren bekerfinale doorwerkt bij de spelers", vervolgt Adriaanse, die vindt dat de titelstrijd nog niet helemaal gelopen is. "Stel dat ze in Almelo verliezen en Feyenoord wint met 4-0 van Cambuur, dan kan het nog spannend worden op de slotdag. Ajax speelt dan tegen NEC, dat tegen degradatie strijdt."

"Maar normaal gesproken wordt Ajax kampioen en daar gaat, wat mij betreft, de glans niet vanaf door de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle. Die dingen moet je los van elkaar zien. Ajax raakte voor het seizoen twee belangrijke spelers kwijt en pakt toch weer de titel, dat verdient lof. Frank de Boer heeft uitstekend werk afgeleverd."

Ajax mag dan ook trots zijn, vindt Adriaanse. "Wel zeer kwalijk is het extreme hooliganisme van de supporters in de bekerfinale. Zoiets zie je zelden meer in Europa en doet onmiskenbaar afbreuk aan de naam en reputatie van de club. Dáár zouden ze een landelijke enquete of een plan van aanpak op los moeten laten: niet aansturen op minder Marokkanen, maar op minder hooligans. Want dit groepje verpest het voor de club."