'Nog maar eens ernstig nadenken over uitsupporters bij de Klassieker'
Van Merwijk vindt dat Ajax vuurwerkgooiers moet weren

'Nog maar eens ernstig nadenken over uitsupporters bij de Klassieker'

22-04-2014 16:21
8

Jan van Merwijk, stadiondirecteur van de Kuip, vindt dat er nog eens goed moet worden nagedacht of er in de toekomst nog wel uitsupporters moeten worden toegelaten bij de Klassieker. Dat zegt hij dinsdag in een interview met RTV Rijnmond.

Er zou door de betrokken partijen binnenkort worden gesproken over het opnieuw toelaten van uitfans bij de beladen wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord, maar de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle gooien waarschijnlijk roet in het eten. "Mijn persoonlijke mening is dat we hier nog maar eens ernstig over moeten nadenken met elkaar", zegt Van Merwijk tegenover RTV Rijnmond.

"Rondom bekerwedstrijden hebben we afgesproken dat supporters van beide teams hun ploeg kunnen ondersteunen. Dat vind ik een gezonde gedachte, maar ik hoop dat Ajax er alles aan doet om zulke types te weren, hier zit het voetbal niet op te wachten", reageert Van Merwijk naar aanleiding van de incidenten tijdens de bekerfinale van zondag, waar Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden en vernielingen aanrichtten in de Kuip.

Dat vuurwerk werd gegooid richting Kenneth Vermeer, uitgerekend de 'eigen' doelman. Van Merwijk: "Ik was stomverbaasd, dat het zo massaal en zo gecoördineerd gebeurde. Dat is gewoon een afgesproken actie, dat kan niet anders. Het is natuurlijk ook raar dat je het naar je eigen keeper doet."