Ajax blokkeert kaarten vuurwerkgooiers voor kampioensduel in Almelo
Tussen honderd en honderdvijftig tickets in handen van deel van daders

Ajax blokkeert kaarten vuurwerkgooiers voor kampioensduel in Almelo

22-04-2014 13:09
3

Ajax blokkeert tussen de honderd en honderdvijftig kaarten voor het uitduel van zondag met Heracles Almelo. De tickets zijn in handen van een deel van de groep van circa vierhonderd supporters, die als straf voor het vuurwerkincident van de bekerfinale tegen PEC Zwolle niet naar de mogelijke kampioenswedstrijd mogen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagmiddag. Ajax verkocht in totaal 485 tickets voor het bezoekersvak van het Polman Stadion. De geblokkeerde kaartjes komen niet opnieuw in de omloop. Ajax, de gemeente Amsterdam en de hoofdstedelijke politie besloten ongeveer vierhonderd supporters te straffen. De bewuste fans hebben niet allemaal met vuurwerk gegooid.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de daders zich vermoedelijk wel in die groep bevinden. Ze maken deel uit van VAK 410, de meest luidruchtige fans van de club uit de hoofdstad. De daders maakten zich onherkenbaar in De Kuip door bivakmutsen over hun hoofd te trekken. Daardoor zijn ze moeilijker te traceren.

Het is onduidelijk hoe de politie wil voorkomen dat de bestrafte fans alsnog naar Almelo reizen en op andere tribunes plaatsnemen. Supporters van Heracles verkopen op grote schaal hun seizoenkaart aan fans van de lijstaanvoerder, die zondag aan een punt voldoende heeft voor de 33e landstitel.

De club uit Almelo stelt zich voorlopig gastvrij op en laat dit oogluikend toe. Stewards van Ajax zien er zondag in Almelo op toe dat de bestrafte fans in ieder geval niet in het bezoekersvak van het stadion van Heracles terechtkomen.