Het lijkt mij dat de Ajax-fans niet klaar zijn voor de Klassieker
Supporters zetten zichzelf buitenspel voor wedstrijd tegen Feyenoord

"Het lijkt mij dat de Ajax-fans niet klaar zijn voor de Klassieker"

22-04-2014 07:35
8

Met het gooien van vuurwerk lijken de fans van Ajax zichzelf buitenspel te hebben gezet. De kans is groot dat de incidenten van afgelopen zondag invloed hebben op de regeling voor de Klassieker tegen Feyenoord.

Bij het duel tussen Ajax en Feyenoord zijn al enkele jaren geen uitsupporters welkom. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam toonden zich eerder dit jaar bereid om over een oplossing te praten, maar de gebeurtenissen van zondag zouden weleens voor een langer verbod kunnen zorgen.

"Het zat eraan te komen dat het weer kon, maar na de bekerfinale lijkt mij dat de Ajax-fans er niet klaar voor zijn', zegt CDA-politicus Sven de Langen in het Algemeen Dagblad. Hij krijgt bijval van Leo Bruijn, die net als Eberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb tot de PvdA behoort. "Aboutalebs eerdere inschatting dit nog niet toe te staan, was misschien wel de juiste", aldus Bruijn.

De uitkomsten van het onderzoek naar zondag worden door de betrokken partijen meegenomen in de beslissing over de Klassieker.