De Boer: Het bekerfinalegevoel was echt even weg bij mij
Ajax-trainer niet blij met vuurwerk én spel

De Boer: "Het bekerfinalegevoel was echt even weg bij mij"

21-04-2014 22:00

Ajax-trainer Frank de Boer heeft een barslecht gevoel overgehouden aan de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Zijn elftal verloor niet alleen roemloos in De Kuip, eigen aanhangers zorgden bovendien voor staking wegens het gooien van vuurwerk.

"Ik was woedend vanwege het vuurwerk én vanwege het vertoonde spel", beaamde De Boer in gesprek met Voetbal International. "Na het oponthoud was het bekerfinalegevoel echt even weg bij mij. Ik ging weer op de bank zitten en dacht bij mezelf: waar doen we het eigenlijk allemaal voor?"

"Maar je kunt niet blijven hangen in dat gevoel. Ik heb de knop snel omgezet en ben me weer met de wedstrijd gaan bezighouden. Maar ja, daar werd ik niet veel vrolijker van", vervolgde De Boer. De oefenmeester is met Ajax goed op weg naar de vierde opeenvolgende landstitel, maar won het bekertoernooi nog niet in deze functie.

Het is maar de vraag of De Boer überhaupt nog eens de beker wint als trainer van Ajax. Zijn toekomst is nog onzeker, maar dat heeft naar eigen zeggen niets te maken met het wangedrag van de fans. "Een paar idioten gaan mijn toekomst niet beïnvloeden. Ik baal ontzettend van wat er is gebeurd, maar ik laat mijn plezier in het werken bij Ajax niet verpesten. Daar is dit een veel te mooie club voor."