KNVB betreurt incidenten en schuift rapporten door naar aanklager
'Deze mensen horen wat ons betreft niet in een voetbalstadion thuis'

KNVB betreurt incidenten en schuift rapporten door naar aanklager

21-04-2014 15:37
7

De KNVB legt de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1) voor aan de aanklager betaald voetbal. Dat heeft de voetbalbond maandag in een persbericht gemeld.

 

In de eerste minuten van de finale werd de wedstrijd stilgelegd nadat er uit het vak met Ajax-supporters massaal vuurwerk werd gegooid. De aanklager zal bepalen of er op basis van rapportages een vooronderzoek gestart wordt. 'In het vooronderzoek wordt onderzocht of de betrokken partijen er alles aan gedaan hebben om de ongeregeldheden te voorkomen. Op basis daarvan volgt een schikkingsvoorstel of sepot', aldus de bond.

De voetbalbond betreurt de ongeregeldheden zeer. Volgens de KNVB is er maximaal ingezet op de veiligheid in het stadion, 'waaronder elektronische toegangscontrole, cameratoezicht in het gehele stadion en maximale inzet van stewards en particuliere beveiligers'. Supporters die in De Kuip waren, zijn twee keer gefouilleerd, eenmaal bij vertrek en eenmaal bij aankomst in Rotterdam. 'Op basis hiervan zijn er al diverse mensen toegang tot het stadion geweigerd', aldus de bond.

'Dat een kleine groep personen zich niet heeft weten te gedragen, is uiterst teleurstellend. De KNVB gaat de gebeurtenissen van deze wedstrijd met de clubs en de lokale autoriteiten grondig evalueren. Ook richten we ons erop om samen met de clubs de daders op te sporen en te bestraffen. Deze mensen horen wat ons betreft niet in een voetbalstadion thuis', besluit de KNVB.