Kamohelo Mokotjo viert feest met doelpuntenmaker Guyon Fernandez

PEC Zwolle-middenvelder: Ik hou wel van de filosofie van Ajax, dat staat me wel aan
Mokotjo staat open voor vertrek bij bekerwinnaar: "Maar niet naar iedere club"

PEC Zwolle-middenvelder: "Ik hou wel van de filosofie van Ajax, dat staat me wel aan"

21-04-2014 09:25
2

Kamohelo Mokotjo is dit seizoen één van de belangrijke krachten geweest op het middenveld van PEC Zwolle. Zondag kreeg hij met zijn ploeggenoten een kroon op het geleverde werk, Ajax werd in de finale van de KNVB Beker met 5-1 verslagen.

"Met 5-1 winnen van Ajax, wie had dat nu gedacht. En het had ook nog zomaar 6-1 of 7-1 kunnen worden", zegt Mokotjo in gesprek met De Telegraaf. "Ook na die snelle tegentreffer en dat vuurwerk raakten we niet in de war. Ajax was niet creatief genoeg om ons te verslaan. We hebben ze onder druk gezet. Sommige spelers hadden weinig vertrouwen. Moisander was ook 'shaky', volgens mij nog niet helemaal fit."

Mokotjo gaat genieten van de bekerwinst, zo lang mogelijk. Europees voetbal met PEC Zwolle lonkt, maar de voormalig Feyenoorder is ook zo ambitieus dat hij open staat voor een vertrek. "Maar niet naar iedere club hoor. Het gaat er wel om hoe een ploeg voetbalt. Of ik bij Ajax niet zou misstaan? Die hebben Daley Blind en Christian Poulsen al. Maar ik hou wel van de filosofie van Ajax, dat staat me wel aan."

Mokotjo vertrekt niet zomaar, omdat hij weet hoe het kan gaan. De Zuid-Afrikaan stond eerder onder contract bij Feyenoord, maar bij die club bleef een echte doorbraak uit. "Bij Feyenoord vonden ze dat andere spelers een kans verdienden. Ik ben een middenvelder, geen verdediger. Ik ben wel heel blij dat trainer Ron Jans vertrouwen in mij had. Hij haalde me op het moment dat ik in het tweede team van Feyenoord voetbalde. Ik ben naar PEC Zwolle gegaan omdat ze goed voetbal spelen. Dat vond ik heel belangrijk."