De vreugde na het vroege doelpunt van Van Rhijn bleek uiteindelijk van korte duur

Ajax moet bekerblamage verwerken: Zo win je van niemand in Eredivisie
Amsterdammers kunnen komend weekend kampioen worden in Almelo: "Zo niet"

Ajax moet bekerblamage verwerken: "Zo win je van niemand in Eredivisie"

21-04-2014 08:54
7

De vreugde was groot na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn, maar ook van korte duur. Met een geweldig schot van afstand bracht de rechtsback Ajax zondag in de bekerfinale op voorsprong. Kort daarna werd het duel gestaakt vanwege het vuurwerk dat op het veld werd gegooid, na de hervatting had Ajax geen moment meer zicht op bekerwinst. PEC Zwolle liep over de Amsterdammers heen: 5-1.

Het had een mooie week moeten worden voor Ajax, de dubbel pakken was een optie. Het werd mooi voor PEC Zwolle en volgens Van Rhijn moet er bij Ajax nog veel gebeuren wil het komend weekend de titel pakken. Een goed gesprek met de hele selectie is noodzakelijk. "Want op deze manier win je niet in Almelo. Zo win je van niemand in de eredivisie", zegt de verdediger in gesprek met NUsport.

Na afloop werd er niet alleen over de keiharde nederlaag gepraat, het ging ook veel over het vuurwerk dat vanuit het Ajax-vak het veld op werd gegooid. "Wij begrepen ook niet waarom dat gedaan werd. En zeker niet dat het nog aan de kant van onze eigen keeper gebeurde ook. De fans zullen misschien een reden hebben, maar dat zal geen reden zijn die iemand ooit zal begrijpen."

Na afloop bedankt de Ajacieden wel de eigen supporters in het stadion, op één vak na. Het vak waar het vuurwerk vandaan kwam werd niet bedankt. "De trainer zei tegen ons dat we de supporters die aan de zijkanten zaten moesten bedanken. Zij konden er ook niks aan doen en hebben zich wél gedragen. Dan is hen bedanken het minste wat je kunt doen."