Ajax-goalie enorm teleurgesteld: Voel me een beetje in de steek gelaten
"Niemand had dit verwacht: het vuurwerk niet, maar het resultaat idem dito"

Ajax-goalie enorm teleurgesteld: "Voel me een beetje in de steek gelaten"

21-04-2014 08:07
3

Kenneth Vermeer begon het seizoen als eerste doelman van Ajax, tijdens het seizoen werd hij gedwongen een stap terug te zetten. Trainer Frank de Boer verkoos Jasper Cillessen boven Vermeer. De tweede goalie van de Amsterdammers speelt in het bekertoernooi, de finale van de KNVB Beker had dan ook het hoogtepunt van het seizoen moeten worden voor Vermeer. Het liep uit op een grote teleurstelling, PEC Zwolle was met 5-1 te sterk.

Ajax kwam al snel op een 0-1 voorsprong, het duel werd daarna gestaakt vanwege al het vuurwerk dat op het veld gegooid werd. In het doelgebied van Vermeer. "Ik dacht: ik moet maken dat ik wat verder naar voren ga, anders krijg ik misschien wat tegen mijn hoofd. Niemand heeft dit verwacht. Het vuurwerk. De uitslag idem dito. Ik kan niks goedpraten, het had niet mogen gebeuren."

Na de onderbreking kwam PEC Zwolle al snel op 1-1, de 2-1 liet daarna ook niet lang op zich wachten. "De sfeer in de kleedkamer was op zich wel goed. Al zaten we vol twijfel waarom zoiets moet gebeuren. Maar op het moment dat we weer naar buiten gingen en het spel weer werd hervat, heb ik daar geen moment meer aan gedacht. Op een gegeven moment moet je focus hebben en op het spel letten." Toch liep PEC Zwolle over Ajax heen. "Hoe we uit de kleedkamer komen mag niet gebeuren. We waren totaal niet scherp. Zwolle had meer de wil om te winnen dan wij dat hadden."

"PEC had over de hele wedstrijd gewoon het betere van het spel. Ze hebben de meeste kansen gecreëerd. Ik kan me bijna geen kans van ons voor de geest halen. PEC heeft verdiend gewonnen", vervolgt Vermeer zijn verhaal. De teleurstelling was te horen in de stem van de goalie. "Je voelt je een beetje in de steek gelaten. Maar de jongens doen het niet expres. Het gevoel in de steek gelaten te zijn omdat het zo makkelijk ging. Vandaag heeft het er vijf minuten uitgezien dat we de beker konden winnen, meer niet."