'Koninklijke' felicitaties vanuit Spanje voor bekerwinnaar PEC Zwolle
Real Madrid stuurt mail naar winnaar KNVB Beker: "Jullie wedstrijd verschijnt overal in de Spaanse media"

'Koninklijke' felicitaties vanuit Spanje voor bekerwinnaar PEC Zwolle

21-04-2014 07:19
5

PEC Zwolle boekte zondagavond een sensationele overwinning op Ajax. In de finale van de KNVB Beker was het met 5-1 te sterk voor de Amsterdammers. Dat resultaat zorgt ook buiten Nederland voor de nodige waardering. PEC Zwolle ontving vanuit Madrid een e-mail met felicitaties voor de knappe prestatie.

PEC-voorzitter Adriaan Visser liet via Twitter weten dat Real Madrid per e-mail een felicitatie had gestuurd. De tekst was duidelijk. "Felicitaties aan jullie allemaal. Geweldige wedstrijd! Jullie wedstrijd verschijnt overal in de Spaanse media."

Visser was zelf ook enorm onder de indruk van de prestatie van PEC Zwolle, dat nu op eigen kracht Europees voetbal heeft gehaald. "Nog aan het bijkomen. Fantastische prestatie. De adrenaline giert nog door mijn lijf", luidde zijn laatste bericht op Twitter zondag.

De finale van de KNVB Beker gaat de geschiedenisboeken in als 'bizar'. Ajax kwam al binnen twee minuten op voorsprong, niet veel later werd het duel gestaakt omdat er bij de goal van Ajax-doelman Kenneth Vermeer uit het Ajax-vak enorm veel vuurwerk gegooid werd. Na de onderbreking nam PEC Zwolle het duel over en liep het via goals van Ryan Thomas (2), Guyon Fernandez (2) en Bram van Polen uit naar een 5-1 zege.