'Liverpool wil voormalig Ajax-smaakmakers herenigen op Anfield'
Tottenham Hotspur-trainer vreest: "Altijd bang dat ze je beste spelers weghalen"

'Liverpool wil voormalig Ajax-smaakmakers herenigen op Anfield'

21-04-2014 07:06
5

Christian Eriksen vertrok afgelopen zomer bij Ajax om zijn geluk te beproeven op het hoogste niveau in Engeland. Bij Tottenham Hotspur wordt de jonge Deen inmiddels gezien als belangrijke speler. In de Engelse media gaat het gerucht dat Liverpool de aanvallend ingestelde middenvelder over wil nemen. Spurs-manager Tim Sherwood hoopt echter op een langer verblijf van Eriksen.

Mocht de interesse van Liverpool concreet worden en Tottenham verkoopt hem aan Liverpool, dan kan een hereniging met Luis Suarez volgen. De Uruguayaan speelde kort samen met Eriksen bij Ajax, nu is hij de absolute smaakmaker van de koploper van Engeland. Sherwood moet er echter niet aan denken dat de twee Ajacieden weer samen in een elftal komen te spelen. "Maar je bent altijd bang dat er een club komt die één van je beste spelers weghaalt. Christian is er daar zeker één van", zegt de oefenmeester tegenover Sky Sports.

"Ik zag hem op zeventienjarige leeftijd voor Denemarken op Wembley spelen. De dag erop belde ik voorzitter Daniël Levy en zei dat hij die jongen moest halen. Nu, tien miljoen pond later, is hij eindelijk hier", duikt Sherwood de geschiedenis in. "Ik denk dat hij op dat moment niet beschikbaar was en zijn opleiding wilde vervolgen bij Ajax. Of Daniël volgde mijn advies niet op, dat kan ook. Dat kan ook niet bij iedere speler, ik noem er veel."

"Afgelopen zomer had hij nog een contract voor een jaar bij Ajax. Hij is een geweldige aanwinst voor de club en men heeft er goed aan gedaan om hem binnen te brengen. Hij is net 22, maar heeft het verstand van een 35-jarige. Hij weet wanneer hij moet versnellen en hij weet wanneer hij moet vertragen", aldus Sherwood.