Nijhuis: We konden de veiligheid van de spelers niet meer garanderen
"We hebben even gewacht, maar daarna kwam er weer een hele lading overheen"

Nijhuis: "We konden de veiligheid van de spelers niet meer garanderen"

20-04-2014 23:45
5

Bas Nijhuis had zondagavond de leiding over een bekerfinale vol vuurwerk. De scheidsrechter moest het hete duel tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1) al na drie minuten staken.

In gesprek met Fox Sports ging Nijhuis in op de eerste minuten in De Kuip. "Op een gegeven moment zie ik dat er allemaal vuurwerk het veld opkomt. Ook richting Vermeer", aldus de arbiter. "Het waren echt grote blokken met vuur."

"Op dat moment hebben we alle spelers daar weggehaald, we hoopten het zo op te kunnen lossen. We hebben even gewacht, maar daarna kwam er weer een hele lading overheen. We konden de veiligheid van de spelers en van onszelf niet garanderen en daarom hebben we besloten om naar de kleedkamers te gaan."

In de catacomben vond overleg met de betrokken partijen plaats. "Op een gegeven moment heeft de KNVB gezegd: we gaan weer beginnen. Zij gaven daarbij ook aan dat het hun verantwoordelijkheid zou zijn om te stoppen als het weer zou gebeuren. Gelukkig is dat niet gebeurd. Zelf heb ik er geen enkel moment meer over nagedacht. Ik ben ook absoluut niet bang geweest."