PEC Zwolle geniet: We hebben Ajax een pak rammel gegeven
Van der Werff weer belangrijk met vrije trappen

PEC Zwolle geniet: "We hebben Ajax een pak rammel gegeven"

21-04-2014 00:05
14

Maikel van der Werff schoot PEC Zwolle met een rake vrije trap naar de bekerfinale. Zondag was hij met zijn specialiteit opnieuw belangrijk tegen Ajax. Uit de rebound van zijn vrije trap prikte Ryan Thomas de 2-1 binnen.

 

Wout Stravers
ROTTERDAM

Dat was nog maar het begin van de PEC-vreugde, want de Zwollenaren wonnen de bekerfinale met liefst 5-1. "Het was gewoon een knotsgekke wedstrijd", pufte Van der Werff in zijn rode badjas na tegenover VoetbalPrimeur. "Na die goal van Van Rhijn, die hij van z’n leven niet meer zo maakt, hebben we wel gezegd dat er nog niks verloren was. We hadden nog bijna negentig minuten."

"Uiteindelijk stonden we binnen twintig minuten met 3-1 voor. Hoe gek is dat? Toen dacht ik echt: wat gebeurt er hier eigenlijk? Ik zei ook tegen Joost (Broerse, red.): dit gaan we nooit meer weggeven. En toen werd de 4-1 ook nog binnengeschoten. In de tweede helft missen we drie honderd procent kansen, want dan wordt het misschien wel 7-1 of 8-1. Maar dat doet niets af aan deze 5-1, want die is heel mooi."

'Pak rammel'
Toen arbiter Bas Nijhuis in de twaalfde minuut bij een 1-1 stand een vrije trap gaf, zette Van der Werff zich achter de bal. "Het was echt de ideale plek voor mij om te schieten. Toen ik ‘m raakte wist ik dat ik 'm goed raakte. Hij kwam op de paal. Het was maar goed dat Ryan Thomas die bal nog binnen kon schieten."

Na afloop realiseerde Van der Werff eigenlijk pas wat voor een bijzondere prestatie PEC Zwolle heeft neergezet. "In de kleedkamer hadden we wel door dat we gewonnen hadden, maar je hebt het helemaal niet over de uitslag. Maar het is 5-1! Niet 2-1, ofzo. Het is gewoon een pak rammel dat we gegeven hebben. Dat is wel iets om trots op te zijn."

Om 23 uur zette de spelersbus koers richting Zwolle. Met badjas stapte Van der Werff de bus in. "Ik denk dat als ik morgen wakker word, ik 'm weer even aan doe. Dan ga ik douchen en dan krijgt 'ie een mooi plekje."