Familie van bekerheld PEC zette de wekker: 'Ze keken via een stream'
Ryan Thomas haalt headlines in Nieuw-Zeeland

Familie van bekerheld PEC zette de wekker: 'Ze keken via een stream'

21-04-2014 00:00

Met twee doelpunten had Ryan Thomas een groot aandeel in de bekerstunt van PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans versloeg favoriet Ajax met klinkende cijfers: 5-1. Thomas zal als één van de weinige PEC-spelers nuchter blijven tijdens de feestelijkheden.

 

Wout Stravers
ROTTERDAM

Wedden

Meer odds

De Nieuw-Zeelander maakte kort na de tweede vuurwerkonderbreking de 1-1 en tikte niet veel later ook de 2-1 binnen nadat Maikel van der Werff op de paal schoot. Met zijn doelpunten haalt hij wellicht zelfs de kranten in zijn geboorteland Nieuw-Zeeland. "Ja, het zou daar best een mooie headline kunnen worden", lachte Thomas in de mixed zone tegenover VoetbalPrimeur. "Ik ben heel blij dat ik dit voor het team heb kunnen doen."

"De eerste minuten waren behoorlijk crazy met al dat vuurwerk. Zij maakten ook nog een geweldig doelpunt en daarna moesten we weer naar binnen. Na die break hebben we het fantastisch gedaan", aldus Thomas, die dit resultaat van tevoren nooit had kunnen dromen. "Nee, zeker niet. Ik hoopte dat we er sneaky met de winst vandoor konden gaan. Een 2-1 zege, ofzo. Maar we hebben met 5-1 gewonnen. De manier waarop we het gedaan hebben was geweldig."

In Nieuw-Zeeland was het midden in de nacht, maar zijn familie zette de wekker voor de finale. "Ik denk dat ze via een stream hebben gekeken. Ik heb al veel sms'jes binnen gekregen en ik heb ze nog niet eens allemaal kunnen bekijken. Iedereen is heel blij voor me. Het is een fantastisch eerste seizoen voor mij in Zwolle. Om dat op deze manier te bekronen is geweldig."

De spelers van PEC zullen de komende dagen van het ene feestje in het andere belanden. Thomas gaat ervan genieten. "Hoeveel bier ik ga drinken? Ik drink geen bier en ook geen alcohol. Het wordt waarschijnlijk heel veel water."