Dit was niet Ajax-waardig, ik moet zeggen dat ik me daar voor schaam
Schöne baalt als een stekker na afgang in bekerfinale

"Dit was niet Ajax-waardig, ik moet zeggen dat ik me daar voor schaam"

21-04-2014 00:02
6

Lasse Schöne stond zondagavond met het schaamrood op de kaken in de mixed zone van De Kuip. De rechtsbuiten was kort daarvoor met 5-1 onderuit gegaan tegen PEC Zwolle.

 

Wout Stravers
ROTTERDAM

Geen dubbel, geen feest. Voor Ajax zat er na het tumultueuze begin geen moment meer in. PEC Zwolle walste over de aanstaand landskampioen en was met 5-1 nog genadig voor de Amsterdammers. "Het is een blamage", zei Schöne dan ook. "Dit was niet Ajax-waardig en ik moet eerlijk zeggen dat ik me daar voor schaam."

"Zij waren op alle fronten beter", vervolgde de Deen. "Ze waren feller, de tweede ballen waren voor hun en alle kansen die ze in het begin kregen, gingen erin. Toen ze vlak na rust de vijfde treffer maakten, was het wel voorbij. Dat doet wel wat met je. We hebben zelf véél te weinig gecreëerd. We kwamen tot de zestien, maar niet verder. Je kunt best een wedstrijd verliezen, maar niet op deze manier."

Volgend weekend heeft Ajax een nieuwe kans op een prijs als het in Almelo genoeg heeft aan een punt om landskampioen te worden. "We moeten zondag kampioen worden, dan kunnen we dit vergeten."