Van der Sar: Dit haalt de glans van een kampioenschap af
Gevolgen voor titelduel bij Heracles Almelo nog onduidelijk

Van der Sar: "Dit haalt de glans van een kampioenschap af"

20-04-2014 21:32

De KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax werd voor commercieel directeur Edwin van der Sar verpest door een deel van de Amsterdamse aanhang. Scheidsrechter Bas Nijhuis moest het duel al na enkele minuten tijdelijk staken, omdat een deel van de Ajax-supporters tot twee keer toe vuurwerk op het veld gooide. 

"Ik snap niet waar dit vandaan komt", verzuchtte Van der Sar. De oud-keeper van Ajax maande de aanhang met felle woorden tot rust, waarna het duel hervat kon worden en PEC uiteindelijk met liefst 5-1 won. "We zijn met z'n allen heel hard aan het werk bij deze club" zei de oud-goalie. "Supporters reizen ons ook van heinde en verre achterna en dan gedraag je je zo. Onbegrijpelijk."

Volgens Van der Sar zijn alle Ajax-aanhangers, ook de personen die vuurwerk gooiden, twee keer gefouilleerd: voordat ze in de bus stapten naar Rotterdam en bij aankomst bij De Kuip. "We gaan komende week bij elkaar zitten om te kijken wat hier aan kunnen doen. Het is heel lastig", aldus Van der Sar, die nog niet weet of de incidenten in De Kuip gevolgen hebben voor de kampioenswedstrijd van volgende week. "Maar dit haalt wel de glans van een kampioenschap af."