Ontketend PEC zet bekerfinale op zijn kop en kleineert Ajax
Knotsgekke eerste helft bij bekerfinale

20-04-2014 19:12
14

De supporters van Ajax lijken hun ploeg op ernstige wijze te hebben benadeeld. PEC Zwolle profiteerde in de eerste helft optimaal van de onderbreking die door de Amsterdamse fans werd gecreëerd.

Na de vroege 0-1 van Ricardo van Rhijn, een schitterende kanonskogel, werd de wedstrijd gestaakt vanwege het vuurwerk dat door Ajax-fans op het veld werd gegooid. Na een onderbreking van een half uur knokte PEC zich op fenomenale wijze terug.

Ryan Thomas zorgde vijf minuten na de pauze voor de gelijkmaker en produceerde even later ook de 2-1, nadat een vrije trap van Maikel van der Werff op het houtwerk was beland. PEC zorgde vervolgens voor een complete vernedering van Ajax door nog voor rust ook de 3-1 en de 4-1 te produceren. Feyenoord-huurling Guyon Fernandez maakte beide doelpunten.