Ik ben eigenlijk op alle fronten een betere voetballer geworden bij PSV
Karim Rekik blij met aanwezigheid Hiddink en oud-topvoetballers

"Ik ben eigenlijk op alle fronten een betere voetballer geworden bij PSV"

20-04-2014 12:33
7

Karim Rekik staat nog helemaal achter de keuze voor een jaar op huurbasis bij PSV die hij afgelopen zomer maakte. De talentvolle verdediger heeft zich naar eigen zeggen enorm ontwikkeld bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Rekik werkt in Eindhoven onder voormalig topspelers als Philip Cocu en Ruud van Nistelrooy, maar heeft ook regelmatig te maken met technisch adviseur Guus Hiddink. "De gesprekken met hem gaan op een zeer ontspannen, prettige manier. Iedere keer als hij er is, zoek ik hem even op. De gesprekken met Hiddink hebben van mij een betere voetballer gemaakt."

"Ik ben eigenlijk op alle fronten een betere voetballer geworden, want ook van de andere trainers heb ik veel opgestoken", vervolgt Rekik in gesprek met Voetbal International. Toch geeft de jongeling vooral hoog op van Hiddink. "Hij geeft zeer gedetailleerde tips. Bijvoorbeeld dat ik mijn voeten niet kaarsrecht richting de flank waar de bal is moet plaatsen, maar juist naar buiten gedraaid, zodat ik wendbaarder ben."

"Een andere tip is dat ik rechtop moet staan als ik een bal aanneem, in plaats van wat voorover gebogen. Hij laat met videobeelden zien wat voor voordelen dat heeft", besloot de linksbenige verdediger. PSV heeft inmiddels aangegeven dat het Rekik ook volgend seizoen wil huren van Manchester City. De Oranje-international staat open voor een langer verblijf, behalve als hem een serieuze kans wordt beloofd in Engeland.