Cocu wilde Wouters afgelopen zomer al in plaats van huidige assistent
Hoofdtrainer PSV zag niets in samenwerking met Faber

Cocu wilde Wouters afgelopen zomer al in plaats van huidige assistent

20-04-2014 11:51
1

Jan Wouters is serieus in beeld bij PSV om aan de slag te gaan als ervaren assistent van Philip Cocu. Laatstgenoemde had de huidige coach van FC Utrecht het liefst afgelopen zomer al aan zijn staf toegevoegd.

Cocu wilde vanaf het eerste moment een ervaren assistent-trainer hebben, maar zijn verzoek kwam te laat aan bij PSV. De Eindhovenaren hadden namelijk al een akkoord bereikt met Ernest Faber over de rol van assistent-trainer en konden zodoende niet meer aan de wens van Cocu voldoen. Komende zomer moet dit rechtgezet worden en kan Wouters alsnog de plek innemen van Faber.

De Telegraaf-journalist Jaap de Groot bevestigt dat Cocu graag een ervaren klankbord in zijn staf gewild had. "Regelmatig kreeg Cocu de volle laag, terwijl hij juist gepleit had voor een type à la Hennie Spijkerman, bij Ajax de routinier tussen De Boer en Dennis Bergkamp. Cocu noemde zelfs Wouters bij naam, alleen had de PSV-leiding al een akkoord bereikt met Ernest Faber."

Inmiddels is Guus Hiddink vanaf begin februari aan de slag gegaan als technisch adviseur bij PSV, zodat de momenteel van een zware rugblessure herstellende Cocu alsnog een ervaren klankbord kreeg. Hiddink stapt na dit seizoen echter weer op, waardoor Cocu opnieuw gepleit heeft voor de komst van Wouters.