Cruijff blokkeert een overgang van De Boer naar Barcelona behoorlijk
"Als ze Frank de Boer contracteren, halen ze Johan Cruijff binnen"

"Cruijff blokkeert een overgang van De Boer naar Barcelona behoorlijk"

19-04-2014 11:32
9

In Spanje wordt er bijna niet meer aan getwijfeld: FC Barcelona zet na dit teleurstellende seizoen Gerardo Martino op straat. De grote vraag is vervolgens wie de Argentijn gaat opvolgen.

In Spaanse media wordt er al hevig over de nieuwe trainer gespeculeerd. El Mundo Deportivo komt zaterdag met vier kandidaten. Volgens de krant is Luis Enrique de favoriet, maar ook Ernesto Valverde, Paco Jémez en Frank de Boer worden genoemd. In een enquête van hetzelfde dagblad krijgt de Ajax-coach echter slechts vijf procent van de stemmen.

Correspondent Edwin Winkels verwacht niet dat De Boer uiteindelijk de voorkeur krijgt. "Als ze Frank de Boer contracteren, halen ze Johan Cruijff binnen", zegt hij op de website van de NOS. "En dat is het laatste wat ze willen. Cruijff heeft de laatste tijd weer flinke kritiek op het bestuur en dat blokkeert een eventuele komst van De Boer behoorlijk."

Ook Marca vroeg de lezers wie de nieuwe trainer van FC Barcelona moet worden. Bij de Madrileense krant scoort Jürgen Klopp van Borussia Dortmund liefst dertig procent van de stemmen. Pep Guardiola eindigde met ruim twintig procent op de tweede plek.