Zonder aankopen is de Europese top niet meer haalbaar voor Ajax
"We wonnen de Champions League met Finidi George en Marc Overmars op de vleugels"

"Zonder aankopen is de Europese top niet meer haalbaar voor Ajax"

19-04-2014 11:18
4

Met het huidige beleid gaat het Ajax niet meer lukken om in Europa een serieuze rol van betekenis te spelen. Dat zei oud-voorzitter Uri Coronel zaterdag bij RTV Noord-Holland.

Coronel zwaaide tussen 2008 en 2011 de scepter bij de regerend landskampioen. Bij de regionale omroep ging hij zaterdag in op de huidige ontwikkelingen. "Zonder aankopen is de Europese top niet meer haalbaar voor Ajax", stelde Coronel, die denkt dat Europese successen niet mogelijk zijn als het elftal volledig op de eigen jeugd moet leunen.

"Toen we de laatste keer de Champions League wonnen deden we dat met Finidi George en Marc Overmars op de vleugels, die waren aangekocht", aldus de oud-preses, die niet te veel over de interne strijd van destijds wil zeggen. "Ik geef Cruijff gewoon nog een hand als ik hem tegen kom." Coronel hekelde vooral de berichtgeving van Johan Derksen van VI en Jaap de Groot van De Telegraaf. "Maar zelfs met hen zou ik nog een gesprek aangaan als ze me zouden bellen. Met rancune heb je alleen jezelf."