Rivaliteit voor bekerfinale: In Rotterdam gunnen ze Ajax maar heel erg weinig
PEC-spits lacht: "Ajax is geen angstgegner voor mij"

Rivaliteit voor bekerfinale: "In Rotterdam gunnen ze Ajax maar heel erg weinig"

19-04-2014 10:13
6

De Kuip is zondagavond het decor van de finale van de KNVB Beker. Rotterdam kijkt toe hoe PEC Zwolle en Ajax gaan uitmaken naar welke club de 'dennenappel' gaat. Een voorkeur heeft de stad wel, weet Guyon Fernandez.

De spits speelt voor PEC Zwolle, maar als Feyenoord-huurling woont hij nog altijd dicht bij Rotterdam. Daar kreeg hij afgelopen week de nodige opmerkingen. "Mijn buurman vertelt me al de hele week dat ik nóg een stapje harder moet zetten zondag", zegt Fernandez in De Telegraaf. "In Rotterdam gunnen ze Ajax maar heel erg weinig."

De aanwezigheid van Ajax maakt de bekerfinale niet specialer. "Het is geen Feyenoord-Ajax. Die finale op zich, die is wel heel bijzonder", aldus de aanvaller, die zich mag opmaken voor een basisplaats. Hij mag gaan proberen wat hij al vaker deed: scoren tegen Ajax. "Ajax is geen angstgegner voor mij", lacht de voetballer.

Fernandez krijgt in het elftal gezelschap van een andere oud-Feyenoorder, Kamohelo Mokotjo. De middenvelder zat in De Kuip vooral op de bank, maar keert nu met een heel andere status terug. "Het mooiste van dit seizoen is mijn hele tijd hier", zegt de Zuid-Afrikaan, die in Zwolle een zeer goede indruk maakt.

"Ik voelde al snel dat hier iets speciaals stond te gebeuren. Dit is het. Het moet alleen nog verzegeld worden. Wij zijn niet de favorieten, dus moeten we méér uit onszelf halen. Wij willen die generatie zijn die historie schrijft", besluit Mokotjo.