Wat ons betreft stapt Ruiz op 4 mei gelijk in het vliegtuig
Play-offs kan grote gevolgen hebben voor PSV'ers met WK-droom

"Wat ons betreft stapt Ruiz op 4 mei gelijk in het vliegtuig"

19-04-2014 10:05
8

Bij PSV vreest men voor deelname aan de play-offs. Liefst negen spelers hopen na dit seizoen deel te nemen aan het WK en het toetje kan voor die voetballers weleens flink nadelige gevolgen hebben.

Bryan Ruiz is één van de internationals die dit seizoen het shirt van PSV draagt. Als Costa Ricaan hoeft hij niet voor zijn plekje te knokken, maar een lange voorbereiding zit er door de play-offs mogelijk niet in.

De bondscoach van Costa Rica belde onlangs al naar Eindhoven met het verzoek om Ruiz direct na de competitie vrij te geven. "Wat ons betreft stapt Bryan op 4 mei gelijk in het vliegtuig. Dan zijn wij ook blij, want dan heeft PSV de play-offs ontlopen", reageert Marcel Brands in het Algemeen Dagblad.

Voor de potentiële internationals van Oranje zijn de gevolgen misschien veel groter. Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Stijn Schaars, Georginio Wijnaldum, Luciano Narsingh en Memphis Depay hopen op een ticket naar Brazilië, maar zeker een aantal van hen heeft de voorbereidende stage nodig om Louis van Gaal te overtuigen.