Bij PEC Zwolle heeft alleen Boer het niveau van Ajax, verder niemand
"Hij wordt onderschat, dat komt misschien ook omdat hij niet de uitstraling heeft"

"Bij PEC Zwolle heeft alleen Boer het niveau van Ajax, verder niemand"

19-04-2014 09:29
5

PEC Zwolle staat voor de loodzware opgave om Ajax van de KNVB Beker af te houden. Jan Everse, oud-trainer van de Zwollenaren, denkt dat de ploeg van Ron Jans heel veel geluk moet hebben om de finale te winnen. "Het is voor PEC te hopen dat het lang 0-0 blijft en dan misschien zelf een doelpuntje maken."

Jans zei afgelopen week dat hij Ajax op agressieve wijze wil opjagen. Daar werd tijdens de training ook aan gewerkt en Everse plaatst daar zijn vraagtekens bij. "Ik las dat hij erop traint om PEC agressiever te laten verdedigen, dat lijkt mij weinig zin hebben", zegt de coach tegen NUsport. "Agressief verdedigen zit wel of niet in een speler, zoiets leer je een speler niet aan en zeker niet in een paar dagen. Je kunt beter je eigen spelletje spelen."

Everse rekent op een zege van Ajax, ook omdat er bij PEC Zwolle eigenlijk geen enkele speler rondloopt die het niveau van Ajax heeft. Alleen onder de lat ziet hij een kandidaat. "Als Kenneth Vermeer vertrekt bij Ajax, zou ik Boer daarvoor in de plaats halen. Hij wordt onderschat, dat komt misschien ook omdat hij niet de uitstraling heeft. Verder zie ik geen spelers bij PEC die het niveau van Ajax hebben."

Onafhankelijk van de uitslag gaat PEC Zwolle volgend seizoen Europa in. Everse vindt dat zijn oud-werkgever daar eigenlijk niets te zoeken heeft. "Maar dat hebben andere Nederlandse clubs ook niet. AZ kwam weliswaar tot de kwartfinales, maar daarin liep een Europese subtopper als Benfica makkelijk over ze heen. En tegen dat soort clubs redt PEC het al helemaal niet. Maar misschien loten ze in de eerste voorronde wel een clubje uit pakweg Moldavië en dan kunnen ze verder komen. Zeker omdat PEC op kunstgras speelt, daar houden de meeste ploegen niet van."