De Boer: Of de absolute top mij past, valt gewoon nog niet te zeggen
Trainer ziet nog geen topspelers bij Ajax

De Boer: "Of de absolute top mij past, valt gewoon nog niet te zeggen"

19-04-2014 09:00
6

Frank de Boer hoopt zondag zijn eerste KNVB Beker op zijn palmares als trainer bij te schrijven. Je zou kunnen stellen dat er daarna weinig meer te winnen valt in Nederland, maar de coach ziet bij Ajax nog altijd uitdagingen waar hij van kan genieten.

De Boer noemt zichzelf een opbouwtrainer en juist daarom past hij zo goed bij Ajax, waar hij met spelers werkt die nog niet 'af' zijn. "En ik voel me daar echt goed bij", zegt de coach in het Algemeen Dagblad. "Of de absolute top mij past, valt gewoon nog niet te zeggen. Dat moet je ervaren. Meemaken."

Na bijna vier landstitels op rij heeft De Boer nog geen nieuwe uitdaging nodig. "Nee, nog niet. Natuurlijk wil je dat - ooit - maar dat moment is er nog niet", stelt hij de supporters gerust. De vraag blijft wel wat er nog te winnen valt in Amsterdam, waar echt succes in Europa een utopie lijkt.

"Er komt een moment dat wij die volgende ronde Champions League wél halen", reageert De Boer. "In zes wedstrijden waren we vierenhalf keer beter dan de tegenstander. Voor AC Milan en Celtic deden we absoluut niet onder." 

Echte topspelers ziet hij in zijn ploeg echter nog niet. "Op dit moment niet. Maar tegelijk zijn er dit seizoen wel jongens écht doorgebroken. Klaassen, Denswil, Veltman, Serero, Boilesen, Cillessen. Daley Blind op zijn positie als controlerende middenvelder. Daar zit nog veel rek en perspectief in. We gaan er alles aan doen die kern van spelers bij elkaar te houden."