'Feyenoord krijgt sensationele oplossing voor De Kuip aangeboden'
Nieuw onderkomen zonder bijdrage van de gemeente lijkt toch mogelijk

'Feyenoord krijgt sensationele oplossing voor De Kuip aangeboden'

19-04-2014 08:50
7

Feyenoord krijgt in het dossier over het nieuwe stadion uit onverwachte hoek een sensationele oplossing aangereikt, zo meldt De Telegraaf. Het al afgeschoten VolkerWessels heeft zich weer in de strijd gemengd.

De verkenners van Feyenoord lieten eerder weten het plan voor de superKuip van VolkerWessels niet te zien zitten, onder meer omdat zij verwachten dat de financiering niet rond zou kunnen komen. Het bedrijf is daarna toch aan de slag gegaan en dat zou erin resulteren dat de bekostiging zonder hulp van de gemeente Rotterdam rond is.

De Feyenoord-trojka koos onlangs voor de plannen van BAM en Red de Kuip, die beide voor renovatie van het huidige stadion gaan. Beide organisaties hebben de financiering nog niet helemaal in orde en vragen ook om een bijdrage van de gemeente Rotterdam. VolkerWessels biedt de club nu de kans om toch een gloednieuw onderkomen neer te zetten, iets dat nodig lijkt om te kunnen concurreren met landskampioen Ajax.

De superKuip kan worden gebouwd op de plek van de huidige Kuip en kost naar verwachting zo'n 265 miljoen euro. Tijdens de bouw kan De Kuip gebruikt blijven worden, maar uiteindelijk gaat het monumentale complex in zijn geheel tegen de vlakte. Een grote staantribune is een belangrijke pijler in het ontwerp van VolkerWessels.